Македонија

Непрооден патниот правец од Ниш кон границата со Македонија

Непрооден патниот правец од Ниш кон границата со Македонија

Патниот правец од Ниш кон македонската граница е непрооден поради големиот водостој на реката Јужна Морава, соопшти денеска јавното претпријатие „Патишта Србија“.

Патниот правец Ниш-Врање-граница во Македонија е непрооден.

Поради обилните врнежи и виоското ниво на реката Јужна Морава поплавен е патниот правец Предејане-Владичин Хан. Видлиовста, исто така, е намалена поради магла, особено во котлините и превоите во околината на Зајечар, Бора, Књажевица и Неготин на околу 50 до 100 метри.