Македонија

Нерешено на Гинекологија, се родија девет момчиња и девет девојчиња

Нерешено на Гинекологија, се родија девет момчиња и девет девојчиња

Осумнаесет нови гласчиња се слушаат на скопската Клиника за гинекологија и акушерство.

Девет прекрасни девојчиња и исто толку силни момчиња се родиле во изминатото деноноќие.

Од Гинекологија не информираат дека најмалото од новороденчињата е момченце кое тешко 2.150 грама, додека најголемо е едно од девојчињата кое има родилна тежина од точно четири килограми.