Македонија

Неутралната зона меѓу Грција и Македонија затворена за премин

Неутралната зона меѓу Грција и Македонија затворена за премин

Неутралната зона меѓу Грција и Македонија во реонот на граничниот премин Идомени е затворена за премин, јави радио Атина, пренесува МИА.

Преку оваа неутрална зона преминуваат бегалци од Ирак, Авганистан и Сирија кон Македонија и натаму кон Западна Европа.

Според полицијата, на бензинската станица во областа каде што се собираат автобусите со бегалци, веќе има седум автобуси со 350 луѓе