вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 17

НЕВЕРОЈАТНО: Восочна фигура на Ременски од денес во Музејот на ВМРО

F.Remenski

Поврзани вести

По повод изборот на Фросина Ременски за министер во владата на ВМРО-ДПМНЕ, денес во Музејот на ВМРО беше поставена нејзина восочна фигура.
Ременски е поранешен член на ВМРО-ДПМНЕ, па затоа влегува во редот на истакнати дејци на организацијата кои добиваат свое вечно одбележје во музејот.
remenski
Печат на нејзиното дело во рамките на македонската борба става и учеството во претседателството на Светскиот македонски конгрес.
Фигурата на Ременски во музејската поставка ќе може да се погледне секој ден до 24-ти април.

Најчитани вести