Балкан

ФОТО: Невреме во Србија – поплавени куќи, училишта, блокиран сообраќај…

ФОТО: Невреме во Србија – поплавени куќи, училишта, блокиран сообраќај…
Невреме во Србија - поплавени куќи, училишта, блокиран сообраќај

Невремето кое деновиве ја зафати Србија, како и регионот, а доаѓа и кон нашата земја, направи големи проблеми.

Во Србија се прелеаа две реки, поради што фабрики и домови се под вода.

Се прелеаа реките Моравица и Бјелица, поради што поплавени се повеќе од 500 хектари земја.

Водата влегла во десетина куќи во повеќе населби. Во овие места немало електрична енергија.

Екипите кои биле на терен интензивно работеле на санирање на штетите.

Инаку, во Македонија за денес се најавува невреме, силен дожд со ветер со брзина од 80 километри на час.

поплава2
поплава

poplavi srbija