Македонија,Крими хроника

Нежигосани дрва пронајдени кај струмичанец

Нежигосани дрва пронајдени кај струмичанец

Д.Ѓ. (22) од Струмица доби кривична пријава бидејќи во неговиот двор биле пронајдени нежигосани дрва.

Во неговиот двор полицијата затекнала 1,40 метри кубни букови дрва и 2,10 метри кубни дабови дрва, кои не биле жигосани и биле исечени од шума со која стопанисува ЈП Македонски шуми. За пронајдените исечени дрва, пријавениот не поседувал соодветна документација.

Од страна на шумска полиција дрвата се одземени и предадени се во складот на ЈП „Македонски шуми„ подружница ШС „Беласица„ Струмица.