понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 28

Никола Костов е новиот генерален директор на МЖ „Транспорт“

Kostov2

Последни вести

Никола Костов е новиот генерален директор на Македонска железница „Транспорт“. Вчера неговото назначување го прифатиле управниот и надзорниот орган на јавното претпријатие.

Три од петте синдикати незадоволни од реализирањето на гарантираните права на работниците почнаа штрајк со барање да се потпише Колективен договор, да се почитува законот за работни односи во однос на

Костов бил и генерален секретар на Фудбалската федерација на Македонија.

 

Најчитани вести