среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Никола Маџиров на Меѓународни поетски средби во Белград

madzirov

Последни вести

Поетот Никола Маџиров ќе учествува на Меѓународни поетски средби во Белград во организација на Белградскиот центар за култура.

Мото на средбите е „Чуму поезија”, а фокусот е на современата европска поезија.

Настанот ќе почне утре, по повод одбележувањето на Светскиот ден на поезијата и, покрај читања, ќе се разговара и за сложениот однос меѓу поезијата и медиумите.

Ќе учествуваат и поети од Австрија, Шпанија, Летонија, Полска, Ирска, Чешка, Франција и од други земји.

Во Балтимор, САД, пак, денеска ќе биде отворена изложба „Дом – Проект 837” која вклучува слики, фотографии и поезија од уметници од речиси сите страни на светот. Маџиров е претставен со неколку песни кои го отвораат прашањето на домот и современото номадство.

Најчитани вести