Македонија

Никола Ристов го фати крстот во водите на Тиквешко Езеро

Никола Ристов го фати крстот во водите на Тиквешко Езеро

Деветнаесетгодишниот Никола Ристов од Кавадарци го фати осветениот крст фрлен во водите на Тиквешкото Езеро, во рамките на традицијата која секоја година ја организира кавадарчанецот Ангел Крстев Луле, по повод празникот Богојавление – Водици.

Остануваме верни на традицијата и секоја година го организираме настанот кој е посетен од домашни и странски гости, рече Крстев во изјава за медиумите.

По Светиот крст во студените води на езерото се фрлија четири лица. Најсреќниот доби микробранова печка од кумот на манифестацијата, кој се избира секоја година.