сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 10

Никола Тесла вежбал јога

Големиот научник Никола Тесла врз чии нацрти се заснова голем дел од модерната технологија вежбал јога. Ова го покажуваат дел од сознанијата за неговиот живот.

tesla-nikola

Поврзани вести

Големиот научник Никола Тесла врз чии нацрти се заснова голем дел од модерната технологија вежбал јога. Ова го покажуваат дел од сознанијата за неговиот живот.

За Никола Тесла како научник и изумител многу е напишано и кажано. Но уште многу работи за неговиот живот остануваат непознати. Таков е фактот, на пример, дека Тесла ги познавал тајните на јогата, како и дека голем дел од својот живот вежбал јога.

Денес Тесла некои го нарекуваат и корисник на јога за време на модерниот период на науката, поради духовните способности, што беа на ниво на врвните мајстори на јогата, древните науки за телото, умот, свеста и душата. Посматрано низ призма на науката за енергетските центри на телото или чакрите, може да се утврди дека Тесла владеел и избалансирал поголем дел од нив, односно дека достигнал високо ниво на свесност.

На свој карактеристичен начин…

Најчитани вести