среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Николовски: Пратениците од СДСМ неоправдано биле отсутни

nikolovskiii

Последни вести

Претседателот на Собраниската Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања Александар Николоски на денешната седница предложи да се одземат мандатите на 31 пратеник од опозицијата кои беа отсутни во изминатиот период во Собранието.

Како што пренесе Телеграф, според Николовски, опозициските пратеници во текот на изминатите шест месеци неоправдано отсуствувале од Собранието.

Членовите на Коимисијата треба да гласаат за мандатот на секој пратеник поединечно. Доколку предлогот на претседателот Николовски биде усвоен, тој ќе биде ставен на гласање на првата пленарна седница во Собранието на Република Македонија.

Најчитани вести