Сѐ е договорено во Вашингтон и Хан само ќе го официјализира истото. Клучна е гаранцијата дека избори ќе има на 24 април. Ако тоа не се случи во одредени рамки, договорот од Пржино не важи. Засега немаме потврда дека тоа е гарантирано. Ако премиерот поднесе оставка, тоа значи дека гаранцијата е дадена.