понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 2

Нилскиот коњ Берта од Скопје се пресели во Битола

Берта во скопската Зоолошка градина беше донесена во 2003-та година од Зоолошката во Белград, информираат од ЗОО Скопје.

berta

Последни вести

Како резултат на долгогодишната соработка меѓу скопската и битолската Зоолошка градина, вчера нилскиот коњ Берта беше преместен во Битола.

Берта во скопската Зоолошка градина беше донесена во 2003-та година од Зоолошката во Белград, информираат од ЗОО Скопје.

Најчитани вести