недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 52

Ниту големина, ниту техника: Која е тајната за добар секс?

Главните елементи на целосна предаденост на партнерот се фокусираноста за време на сексуалниот чин, чувството на длабока еротска интимност, добрата комуникација, искреноста и желбата за задоволување на потребите на партнерот.

par

Поврзани вести

Експертите велат дека само една техника гарантира целосно сексуално задоволство, а не е ниту големината на половиот орган, ниту техниката, туку се работи за целосната предаденост.

Главните елементи на целосна предаденост на партнерот се фокусираноста за време на сексуалниот чин, чувството на длабока еротска интимност, добрата комуникација, искреноста и желбата за задоволување на потребите на партнерот.

Едно истражување покажало дека голем број луѓе не обрнуваат премногу вниамние на самиот оргазам затоа што сексот може да биде лош со или без него. Повеќе внимание се обрнува на т.н. оптимална сексуалност и идејата дека сексот може да биде непресушен извор на задоволство и без оргазам.

Најголемиот дел испитани двојки ја навеле целосната предаденост како најважен елемен на сексуалното искуство затоа што тоа го потенцира меѓусебното почитување, прифаќање и нежност.

Изгледот на телотот и техниката се на самото дно на листата на приоритети во сексот, затоа што добрите партнери доаѓаат во сите облици и големини, а вештините доаѓаат со искуството.

sex-health-870

Најчитани вести