Свет

Низа закани за бомби во Данска, евакуирани трговски центри и аеродроми

Низа закани за бомби во Данска, евакуирани трговски центри и аеродроми

Телефонски закани имало и до други институции, вклучително и аеродромот во Копенхаген, но не биле сфатени сериозно, бидејќи биле испратени од исто лице.

Евакуирани биле аеродромите и трговските центри во градовите Роскилде и Слагелсе.

– Немаше хаос или паника, но се чувствуваше стравот, изјави очевидец.