четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 52

Њујорк планира да гради воздушна трамвајска пруга

tramvaj

Последни вести

Властите во Њујорк, со цел да го олеснат сообраќајот ја разгледуваат можноста за изградба на воздушен трамвај со кој од Бруклин до Менхетен би се стигнувало за неколку минути.

На жителите на Њујорк им е тешко да се превезуваат до работа и назад. Секој ден илјадници луѓе патуваат од Бруклин на Менхетен во преполната железничка станица или на ферибот со возила во долги колони преку мостовите кои го спојуваат најпознатиот остров на светот со другиот дел од градот.

– Овој сообраќаен колапс може да се избегне со поставување на жичара- смета градежниот претприемач Даниел Ливај.

Најчитани вести