Свет

„Њујорк тајмс“: Трамп има намера да го остави Коми на чело на ФБИ

„Њујорк тајмс“: Трамп има намера да го остави Коми на чело на ФБИ

Коми беше остро критикуван од страна на демократите, кога 11 денови пред одржувањето на претседателските избори во САД изјави дека ФБИ ќе изврши проверка на електронската пошта на Хилари Клинтон поради нејзини евентуални прекршувања на законите.

Весникот тврди дека Коми на свои блиски соработници им изјавил дека Трамп побарал од него да остане на чело на ФБИ.

ФБИ продолжува да истражува дали постоеле евентуални врски меѓу соработници на Трамп и руската Влада.