среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Нормализиран железничкиот сообраќај

Железничкиот сообраќај беше прекинат од завчера попладне.

Нормализиран железничкиот сообраќај

Нормализиран железничкиот сообраќај

Поврзани вести

Од денеска на пладне е нормализиран патничкиот и товарниот железнички сообраќај во земјава. Синдикалните организации и раководството, како што информира директорот на МЖ Транспорт Никола Костов постигнаа договор.

Двете страни најдоа заедничко решение за надминување на ситуацијата, изјави Костов и додаде дека не го прифатил договореното само еден синдикат на машиновозачите и тие не ги извршуваат работните задачи.

Според него тоа е спротивно на Законот за работни односи и за одбивање работа предвидени се законски мерки.

Во време кога Македонија се соочува со мигрантска криза тоа предизвикува загрозување на безбедноста и сигурноста на сообраќајот, истакнува Костов.

Железничкиот сообраќај беше прекинат од завчера попладне. Машиновозачите бараа целосна исплата на платата за јули и придонесите за здравствено осигурување. 

 

Најчитани вести