четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 51

Норвашка ќе ги враќа сириските мигранти во Русија

Овие мигранти најчесто ја минуваат границата со велосипеди, бидејќи според руските прописи, луѓето не смеат тоа да го прават пешки.

Норвашка ќе ги враќа сириските мигранти во Русија

Норвашка ќе ги враќа сириските мигранти во Русија

Последни вести

Норвешката влада соопшти дека наскоро ќе почне да враќа некои баратели на азил во Русија.

Полицијата соопшти дека околу 1.600 сириски и други мигранти пристигнале во Норвешка од Русија. Околу 20 до 30 насто од Сиријците кои се решаваат на оваа рута која е помалку опасна од онаа на Медитеранот, веќе легално живееле во Русија, наведуваат норвешките власти, најавувајќи дека ќе ги враќаат сите оние на кои не им е неопходна заштита.

Овие мигранти најчесто ја минуваат границата со велосипеди, бидејќи според руските прописи, луѓето не смеат тоа да го прават пешки.

Најчитани вести