Магазин

Овие четири фрази веднаш треба да ги исфрлите од речникот!

Овие четири фрази веднаш треба да ги исфрлите од речникот!

Некои зборови би требало да ги исфрлиме од речникот, но не затоа што сами по себе се лоши, туку затоа што ги користиме на таков начин што деструктивно влијаат врз нашето ментално здравје и нанашиот личен напредок.

Зборовите се мошне моќни. Тие можат некого да го кренат до небо, но и да го фрлат на самото дно. Зборовите може да не одведат до целта, но и да го забават нашиот напредок.

Палките и камењата може да ни ги скршат коските, но зборовите може да ни го променат мозокот, вели Белинда Андерсон, животен тренер и инструкторка за велнес духовни вежби на Фиџи и Бали.

Според нејзиното мислење, некои зборови  би требало да ги исфрлиме од речникот, но не затоа што сами по себе се лоши, туку затоа што ги користиме на таков начин што деструктивно влијаат врз нашето ментално здравје и личниот напредок.

  1. Би требало