вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 61

Нов апарат за невромониторинг на Тораковаскуларна хирургија

Вредноста на апаратот, кој го набави Министерството за здравство, е 2,1 милион денари.

Нов апарат за невромониторинг на Тораковаскуларна хирургија

Нов апарат за невромониторинг на Тораковаскуларна хирургија

Последни вести

На Клиниката за торакална и васкуларна хирургија е ставен во функција еден од најсовремените апарати за невромониторинг со кој ќе се сведат на минимум сите можни компликации кои се јавуваат при интервенции на тироидната жлезда. Станува збор за апарат кој првпат се набавува во Клиниката и во јавното здравство во Република Македонија, а ретко го има и во земјите од регионот.

Вредноста на апаратот…

Најчитани вести