понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Нов хит во САД: Изнајмување кокошки

0,,17014478_303,00

Последни вести

Бизнисмените во САД пронајдоа нов профитабилен бизнис- изнајмување кокошки. Успехот на овој бизнис се должи пред се на зголемениот број на луѓе кои сакаат да консумираат јајца од хумано одгледувани кокошки.

Џен Томпкинс пред две години во Пенсилванија основаше компанија за „Изнајмете кокошка“ и од тогаш се прошири работата на уште три американски држави, како и во Канада.

Изнајмување кокошарник е се повеќе  популарен во САД, и се поголем број жители од градовите, населбите и селата се приклучуваат на антифабричкото движење. Некои семејства изнајмуват кокошки поради едукативно искуство на нивните деца.

„ Како општество, не сакаме обврзување. Не сакаме договори за мобилни телефони, не сакаме долгорочни договори со нашите кабелски оператори. Кокошките можат да живеат седум или десет години и луѓето помалку се плашат од тоа, рече Џен Томкинс.

Трошоците за изнајмување зависат од компанијата, локацијата и временскиот период, а почетната цена е околу 150 долари месечно.

Основниот пакет вклучува две пилиња, кокошарник и храна за нив, а новиот сопственик може по телефон секојдневно да се информира за својата живина.

Најчитани вести