Свет

Нов инцидент на Крим, проруски демонстранти влегоа во поморска база

Нов инцидент на Крим, проруски демонстранти влегоа во поморска база

Проруски демонстранти денеска упаднаа во украинската поморска база на западот на Крим. Неколку стотина невооружени демонстранти ја нападнале базата во Новофедоривко, која сега во потполност е под контрола на руските единици.

Во меѓувреме, руските сили ги опкружиле украинските трупи во Бебек кои добија наредба да бидат во „борбена подготвеност“.

Руските сили меѓу кои има и снајперисти се движат кон базата, а ултиматумот украинската војска да се повлече, истече.

Командантот во базата Бебек изјави дека и понатаму чека наредба од Киев.