вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 1

Нов конкурс за 2.905 студентски стипендии, износите зголемени за 10 отсто

stipendii-studenti

Последни вести

Вкупно 2.905 студенти ќе добијат за 10 отсто повисоки стипендии годинава. Студентите за стипендии може да аплицираат до 27-ми ноември.

Ристовски: Согласно одлуката на Владата од мај месец износите на овие стипендии се покачени за 10 проценти

Ристовски: Согласно одлуката на Владата од мај месец износите на овие стипендии се покачени за 10 проценти

Владата согласно програмата за работа и програмата на Министерството за образование и наука објави нов оглас за стипендирање на студенти или оглас за студентски стипендии. Оваа година објавени се 2.905 и согласно одлуката на Владата од мај месец износите на овие стипендии се покачени за 10 проценти. Стипендиите се поделени во 4 категории, истакна замненик министерот Спиро Ристовски.

Се доделуваат 4 категории на стипендии

Првата категорија…

Најчитани вести