вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Нов парк за радост на децата од Трета урбана заедница во Радовиш

rd_igralishtee (2)

Последни вести

Свечено беше пуштено во употреба новоизграденото детско катче во третата урбана заедница во Радовиш. За половина мандат и ветени десет детски катчиња Градоначалникот Николов успеа и ги реализира сите, а со денешното свечено пуштање во употреба на десеттото катче се заокружува дел од проектот „Детско катче во секое населено место“.

rd_igralishtee (4)

На локацијата од околу 400 метри квадратни поставени се различни детски реквизити и урбана опрема (коњчиња, лизгалка тобоган, лулашки и клацкалки). Просторот е оплеменет со фонтана и осветлен по најсовремени стандарди, инаку посебно внимание е посветено на хортикултурното уредување односно засадени се посебни видови на јавор (црвен и протокалов). Детското игралиште е оградено со потпорни и оградни ѕидови. Овој простор за жителите од овој дел од градот ќе биде посебно место за игра на децата и одмор и релаксација за повозрасните. Проектот е целосно финансиран од буџетот на општина Радовиш.

rd_igralishtee (3)

Општината Радовиш продолжува со изградба на детски катчиња, надвор од ветените во програмата на градоначалникот Сашко Николов.

rd_igralishtee (1)

Во текот на оваа година вакви катчиња ќе бидат и изградени и пуштени во употреба во населените места (Раклиш, Ињево, Воиславци, Калуѓерица, Подареш, Злеово, Ораовица и Сулдурци) со што целосно ќе се реализира проектот „Детско катче во секое населено место“.

Најчитани вести