Македонија

Нов послаб земјотрес во Скопје

Нов послаб земјотрес во Скопје

Во 11:50 часот денеска е регистриран нов слаб земјотрес во Скопје. Потресот е почувствуван во централното градско подрачје и периферијата.

Според информациите од Европската сеизмолошка организација епицентарот бил во пределот околу границата на Македонија, Србија и Косово, а интензитетот на земјотресот бил со јачина од 2,3 степени.

Превентивно, повеќе училиштата ја прекинаа наставата, а на родителите им беше сугерирано да си ги земат децата од училиште.

fdfsd

Покрај во Скопје, регионов од утрово не мирува, а десетина послаби земјотреси се регистрирани во Западна Турција од кои најсилниот е со јачина од 4,6 степени.