Свет

Нов самоубиствен напад во Авганистан, најмалку 14 жртви

Нов самоубиствен напад во Авганистан, најмалку 14 жртви

Според него, нападот се случил во градот Лашкар Гаг, а меѓу мртвите има десет полицајци и четворица цивили. Се стравува дека бројот на жртвите би можел да биде поголем.

Градот се наоѓа на удар на Талибанците, кои откако повеќе месеци минаа на периферијата на градот, во текот на утрото успеале да влезат во него.