ТОП,Свет

Нов терористички напад во Брисел: Бомба во метро станица во Моленбег

Нов терористички напад во Брисел: Бомба во метро станица во Моленбег

Светски агенции јавуваат за нов терористички напад во Брисел. Агенциите јавуваат дека по двете екссплозии што избувнаа утрово на аеродромот Завантем во Брисел, дека е нападната и метро станица во Моленбег.

Според информациите што ги објави британски „Гардијан“ во моментов сите метро станици се затворени.

Инаку, во нападите во бриселскиот аеродром постојано се зголемува бројот на жртви. Светските агенции пишуваат дека станува збор за некаде од 10-тина до 17 жртви, па и повеќе.