среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Нова американска автомобилска компанија инвестира во Македонија

vele-samak-500

Последни вести

Нова американска компанија од автомобилската индустрија ќе инвестира во Македонија, открива за МРТ, министерот за привлекување инвестиции, Веле Самак.

-При крај се преговорите со американска компанија од автомобилскиот сектор. Оваа компанија беше присутна на Саемот за вработување кој се организираше од Агенцијата за вработување на Република Македонија во Скопје. Има доста позитивен впечаток и анализа од бројот на пријавени и заинтересирани кандидати и се во финален процес на носење одлука и се надеваме дека ќе биде тоа позитивна одлука за Македонија, изјави министерот Самак за емисијата Бизнис 365.

Најчитани вести