четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 51

Нова Автоматска метеоролошка станица во Велес

veles

Последни вести

Нова автоматска метеоролошка станица денеска ќе биде пуштена во употреба во кругот на Општата болница во Велес.

Со пуштање на станицата ќе се придонесе системот на податоци и прогноза да биде подигнат на уште повисоко ниво.

Автоматската метеоролошка станица свечено ќе ја пуштат во употреба градоначалникот на општина Велес, Славчо Чадиев и директорт на Управата за хидрометеоролошки работи Оливер Ромевски.

Најчитани вести