Економија

Нова инвестиција: „Гришко“ отвора втора фабрика во земјава

Нова инвестиција: „Гришко“ отвора втора фабрика во земјава

Руската компанија „Гришко“ која произведува балетски обувки најави реализација на вротиот дел од инвестицијата во Македонија.

Според палнот, инвеститорот ќе гради втор погон во кој се очекува дасе вработат 200 лица.

Компанијата минатата годинаја отвори првата фабрика во земјава, лоцирана во село Слепче, во  во која вработи 80 лица.

по повод отворањето на втора фабрика министерот за странски инвестиции, г-дин Бил Павлески денеска ќе одржи прес-конференција.