Македонија

Нова инвестиција во економската зона Илинден

Нова инвестиција во економската зона Илинден

Камен темелник на нова инвестиција на компанијата „Еко Клуб“ денеска ќе биде поставен во локалната економска зона „Стопански комплекс Илинден“.

Компанијата во локалната економска зона ќе го гради првиот логистички центар за унгарски производи во Македонија.

Вредноста на инвестиција изнесува 1,5 милиони евра и ќе овозможи отворање нови 80 работни места.

Логистичкиот центар ќе започне со работа во втората половина на 2017 година, информираат од општина Илинден.