сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 37

Нова кардиолошка опрема во ГОБ 8 Септември

Станува збор за нови најсовремени 12-канални ЕКГ апарати, нови ЕХО апарати, дефибрилатори и слично.

todorov-640x360

Последни вести

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска ја посети Градската општа болница “8 Септември”, каде е набавена и ставена во функција нова медицинска опрема во вредност од 18 милиони денари.

Станува збор за нови најсовремени 12-канални ЕКГ апарати, нови ЕХО апарати, дефибрилатори и слично.

todorov1

Во оваа установа успешно функционира и континуирано се развива дејноста интервентна кардиологија, и досега се извршени околу 730 интервенции од кои над 200 стентирања.

todorov2

Во оваа болница во континуитет се набавува нова опрема и се зголемува бројот на пациенти кои се третираат.

todorov3

todorov4

Најчитани вести