петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 51

Нова книга на амбасадорот Ристо Никовски

„Клучот за името е во Вашингтон, не во Атина“, нова книга на Ристо Никовски

Нова книга на амбасадорот Ристо Никовски

Нова книга на амбасадорот Ристо Никовски

Поврзани вести

Излезе од печат на новата книга на амбасадорот Ристо Никовски, која е насловена „Клучот за името е во Вашингтон, не во Атина“.

Инаку, книгата е селекција на колумни објавени во „мкд.мк“ и во други медиуми, во периодот од 2009 до 2013 година. Во неа доминираат теми поврзани со грчкиот проблем со нашето историско и уставно име, улогата на САД во тој галиматијас, улогата на Русија во регионот, позициите на Брисел во однос на Македонија и членството во НАТО и ЕУ, нашата надворешна политика, внатрешните политички состојби вклучувајќи ги и меѓуетничките односи.

Официјалната промоција на книгата е најавена за септември.

Најчитани вести