сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 55

Нова нерелевантна анкета на СДСМ

СДСМ продолжува убедливо да губи, дури и на нарачаните анкети. Се појави нова нерелевантна анкета на СДСМ преку нивната агенција „Фактор Aдриа“ од Србија според која ВМРО-ДПМНЕ води со 6.4%, односно ВМРО-ДПМНЕ 29.9%, а СДСМ 23.5%.

IZBORI-273x200

Последни вести

СДСМ продолжува убедливо да губи, дури и на нарачаните анкети. Се појави нова нерелевантна анкета на СДСМ преку нивната агенција „Фактор Aдриа“ од Србија според која ВМРО-ДПМНЕ води со 6.4%, односно ВМРО-ДПМНЕ 29.9%, а СДСМ 23.5%.

На последната анкета која ја објавија разликата беше 8%, па оттука сосема јасно, тенденцијата е да прикажат дека рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ се намалува.

Она што е јасно е дека СДСМ не може да ја сокрие огромната разлика во довербата па дури и на нарачани анкети СДСМ повторно губи, пишува „Курир“.

Порталот наведува дека не е возможно странска агенција да има репрезентативен примерок за населението во друга држава. Затоа за ИРИ анкетите во Македонија ги прави Брима Галуп.

При последната анкета испратена од „Фактор Адрија“ беше пратена на идентична мејлинг листа со таа на која праќа СДСМ, што укажува дека СДСМ ја прави анекатата или тие им дале мејлинг листа на Србите да ја пратат.

Веќе е познато и медиумите пишуваа дека „Фактор Адриа“ е блиска до агенцијата „Рускин и Хант“ која што е компромитирана ПР-агенција која во српските медиуми се оценува како продавачи на скапа магла и чии луѓе го советуваат и Зоран Заев.

Најчитани вести