Македонија

ФОТО: Отворена нова спортска балон сала во Прилеп

ФОТО: Отворена нова спортска балон сала во Прилеп

Новата спортска балон сала во дворот на ОУ „Блаже Конески“ во Прилеп денес беше пуштена во употреба. Станува збор за приватна инвестиција која беше реализирана по пат на јавно – приватно партнерство, а ќе придонесе за подобрување на спортската инфраструктура и атрактивност на градот.

Отворена нова спортска балон сала во Прилеп
Отворена нова спортска балон сала во Прилеп

Инвеститорот Тони Наумоски посочи дека за изградбата на оваа спортска балон сала  биле инвестирани околу 130. 000 евра.

Балон салата е со вештачка трева и учениците ќе може да ја користат за фудбал, а возрасните за рекреација. Како поранешен спортист и фудбалер, најавив проект, чиј простор се овозможи со помош на локалната самоуправа и директорката на училиштето. Објектот, кој му недостигаше на градот е готов и денеска е пуштен во употреба за радост на сите, посочи Тони Наумоски.

Отворена нова спортска балон сала во Прилеп
Отворена нова спортска балон сала во Прилеп

Градоначалникот Марјан Ристески најави изградба на уште една ваква спортска сала.

Покрај децата за физичко воспитување, сите ентузијасти во градов ќе можат да ги користат новите услови. Уште една балон сала, ќе биде подигната во дворното место на  ОУ „Гоце Делчев“, посочи градоначалникот Ристески.

Отворена нова спортска балон сала во Прилеп
Отворена нова спортска балон сала во Прилеп

Спортската балон сала беше отворена со натпревар на екипите на градоначалникот Марјан Ристески и инвеститорот Тони Наумоски. Денеска беа одиграни три натпревари.

Отворена нова спортска балон сала во Прилеп
Отворена нова спортска балон сала во Прилеп