Магазин

Нова супер јахта со електричен мотор

Нова супер јахта со електричен мотор

„Д26 Илумен“ е најновата од низата луксузни јахти на „Доминатор“ и е прв пат покажана на годишниот Кан Фестивал на пловење минатиот месец.

a1

Една од значајните функции на „Д26 Илумен“ е тоа дека работи на хибриден мотор – може да работи целосно на својата огромна батерија или пак може да користи електрична енергија или дизел, кога ситуацијата го бара тоа.

a3

Видовме електрични велосипеди, мотоцикли, скутери, па дури и луксузни автомобили во изминативе неколку години, така што охрабрувачки е да се види напредокот на јахтите „Доминатор“.