понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 51

Нова технологија: Вие уживате, а роботот ви подготвува скара (ВИДЕО)

За време на еден настан во Берлин што се одржа минатиот петок главниот кувар беше роботот.

robot-skara

Поврзани вести

За време на еден настан во Берлин што се одржа минатиот петок главниот кувар беше роботот.

Роботот наречен BratWurst Bot беше специјално подготвен за забавата Шталвахтер, а истиот успеа самостојн о да испече над 200 колбаси.

Гостите на овој настан можеа преку таблет да си нарачаат колбаси кои веднаш потоа се појавуваа на листата, а го содржела и името на нарачателот кој бил запознаен и со времето што е потребно за да се заврши нарачката.

Роботот е изработен од ФЗИ центарот за информатички технологии, а погледнете како работи во приложеното видео:

Најчитани вести