Балкан

Новата армија на Косово ќе има 8.000 војници

Новата армија на Косово ќе има 8.000 војници

Новата армија на Косово ќе има 8.000 војници, пишува приштинскиот весник „Зери“.

Според изданието во армијата ќе има околу 5.000 војници и 3.000 лица од резерва. Сите ќе бидат професионално обучени, подготвена да го гарантираат територијалниот интегритет на Косово. Се очекува за неколку недели Владата да поднесе до Парламентот предлог-закон за формирање на Вооружените сили на Косово.