недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 45

Новата опрема пристигнува во рудникот Злетово

Во рудникот Злетово ангажирани се околу 300 работници, а се очекува бројката да достигне до илјада кои, како според најавите концесионерот, ќе работат во современи безбедни услови и ќе примаат повисоки плати.

rudnik-zletovo-oprema1-640x480

Последни вести

Еден од најстарите рудници за цинк и олово „Злетово“ на денот на рударите 28 август го рестартираше своето производство. Денес, премиерот задолжен за спроведување на изборите Емил Димитриев објави фотографии од новата опрема која е пристигната во рудникот.

Инвестицијата на бугарски „Минстрој“, кој исто така ја има добиено и концесијата за рудникот „Тораница“ кој денес беше рестартиран, е 20 милиони евра. Во рудникот Злетово ангажирани се околу 300 работници, а се очекува бројката да достигне до илјада кои, како според најавите концесионерот, ќе работат во современи безбедни услови и ќе примаат повисоки плати.

rudnik-zletovo-oprema

Најчитани вести