среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 29

Нови 43 станови за лица од социјален ризик

merka za socijalno zagrozeni lica

merka za socijalno zagrozeni lica

Поврзани вести

Премиерот Никола Груевски вчера во Ресен изјави дека нови 43 станови се изградени за лица во социјален ризик во Ресен и Демир Хисар.

-Исто така, во тек на градба се и до крајот на годината ќе бидат завршени уште 75 станови во Прилеп и 10 во Македонски Брод, со што одиме кон бројка од приближно 800 завршени станови од групата на социјално ранливи граѓани, како дел од нашите ветувања што ги исполнуваме, потенцираше Груевски.

Пред ресенчани премиерот истакна и дека патот Битола-Ресен до превојот Буково е во завршна фаза на подготовки за негова реализација.

-Се прибраат понудите и се врши евалуација. Некаде за две до три недели од сега би требало да биде потпишан договорот за негова изградба, а потоа, во втората половина на јули ќе почне изведување на градежните работи. Тоа е наше ветување и ние се придвижуваме кон реализација на тоа ветување, рече Груевски.

Најчитани вести