Македонија,Политика

Нови 600 милиони евра за субвенции за земјоделците

Нови 600 милиони евра за субвенции за земјоделците

ВМРО-ДПМНЕ ќе обезбеди вкупно 600 милиони евра за развој на земјоделството и руралните средини, по 150 милиони секоја година.

Ова го најави премиерот Никола Груевски на вечерашниот митинг во Скопје.

-Ова е историски највисок постигнат износ за поддршка на земјоделците, рече Груевски.