петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Нови мерки на кризниот штаб во Битола

SONY DSC

Последни вести

На денешниот состанок на локалниот кризен штаб во Битола се констатира дека нивото на водите се намалува, но механизацијата и понатаму останува на критичните места.

Беше разговарано и за вештачкото езеро Стрежево, за каде мора да се најде начин, како ќе се ослободува вишокот вода.

Исто така се бара решение за насобраната вода во селото Црнобуки каде загрозени се куќите во селото, за што и беше понудена идеjа да се изврши пресек на локалниот пат што води до селото.

Најчитани вести