Балкан

Нови Сад најопасен град во Србија

Нови Сад најопасен град во Србија

Нови Сад со години важеше за „најбезбеден град“ во Србија, но оваа година, статистиката бележи дека во структурата на кривични дела најмногу порасна бројот на крадци од 4.440 во 2012-та на 6.978 во 2013-та година, и бројот на разбојници од 378 на 564 во однос на истиот период.

„Во Нови Сад оваа година се случи експлозија од насилства. Длабокото потиснување на незадоволството и безнадежност на луѓето морало негде да се исфрли“, рекла Драгана Чориќ, претседателка на Здружението на родители во Нови Сад.