среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 42

Нови светлосни сообраќајни знаци на улиците во Скопје

Екипите на Град Скопје и ЈП „Улици и патишта“ деновиве поставуваат нови светлосни знаци на порталните столбови на градските крстосници.

сообраќајни знаци

Поврзани вести

Како што соопшти Град Скопје, нови знаци веќе се поставени на крстосницата на булеварот „ВМРО“ со булеварот „Гоце Делчев“, а замената на старите со нови знаци ќе продолжи и на улицата „Радишанска“ кај ОУ „Ацо Шопов“, на улицата „Московска“ и на булеварот „Александар Македонски“.

Според програмата на Град Скопје, нови светлосни знаци е предвидено да се постават и на улиците „Димитрие Чуповски“, пешачкиот премин кај СУГС „Јосип Броз Тито“, на пешачкиот премин кај Министерството за правда, на булеварот „Партизански одреди“, на улиците „Франклин Рузвелт“, „Бутелска“, „Коце Металец“, како и на улицата „Индира Ганди“.

Најчитани вести