Свет

Новинар убиен од снајперски оган во Либија

Новинар убиен од снајперски оган во Либија

Доктор Акрам Гливан, портпаролот на болницита во Мисрата, каде се лекуваат провладините борци, изјави дека новинарот бил „погоден во гради од снајперист на ИД“.

Новинарот е убиен вчера додека известувал од Сирт, кој се наоѓа на 450 километри источно од главниот град Триполи.