Магазин

Новинари и музичари во филмот за Влада Дивлјан

Новинари и музичари во филмот за Влада Дивлјан

Своето учество во филмот за Влада Дивлјан, насловен „Небеска тема“ го потврдија Дарко Рундек, пијанистот и професорот Александар Шандоров, фронтменот на бендот „Лјетно кино“ Младен Макс Јуричиќ, составот „Дарквуд даб“ и познатиот новинар Петар Пеца Поповиќ, соопшти продуцентската куќа „Стархил“ , пренесува Хелло Магазин.

Наскоро ќе биде познат комплетниот список на учесниците што ќе бидат дел од долгометражниот документарен филм за животот и работата на Влада Дивлјан.

Сценаристот и режисерот на филмот „Небеска тема“ Младен Матичевиќ зад себе има повеќе од 20 документарци, меѓу кои и наградуваните филмови „Како се станува херој“, „Run for Life“ и филмот за Арсен Дедиќ, „Мојот занает“.

За својот најнов проект тој вели дека „Небеска тема“ ќе биде „филмска посвета на еден од најголемите херои на неговата младост“.

Влада Дивлјан беше симбол на Белград, едно од оние момчиња на кои што сите им се восхитувавме и поради кои што се гордеевме со фактот дека сме од овој град, изтакна Матичевиќ.

Снимањето на филмот ќе почне во април, а премиерата е планирана за оваа есен.