понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Почина новинарката Марија Кука

F14407B5D3C60A49BA51B2358944D49A

Последни вести

Новинарката Марија Кука почина денеска во Охрид по тешко боледување.

Марија Кука е новинарка од првата генерација на „Утрински весник“. Родена е во Скопје во 1968 година, со диплома од Филозофскиот факултет, своите новинарски почетоци ги имаше во весникот „Нова Македонија“, во средината на 90-тите години на минатиот век. Таа почна да работи во „Утрински весник“ веднаш по неговото формирање во 1999 година. Во 2007 година, како уредничка на магазинот „Стил“ на „Утрински весник“, заминува на студиски престој во САД, каде што се школуваше три години.

Најчитани вести