вторник, 22 август 2017  |  Вести денес: 11

Со новиот апарат во болницата Козле наместо за 10 дена резултати за еден час

Последни вести

Времето на чекање за добивање на резултат од имунолошка анализа, од 10 дена ќе се скрати на 1 час. Ова ќе го овозможи новиот имунолошки анализатор, апарат кој претходно го немаше во болницата во Козле, а сега е веќе набавен.

-Ова е исклучително позитивно и за работата на здравствениот персонал, но и за пациентите кои добиваат здравствени услуги во оваа детска болница и тоа како и за лежечките пациенти, оние кои што се болнички овде сместени, така и за амбулантските пациенти. Ова многу ќе помогне во работата на детската болница Козле и многу ќе помогне во дијагностиката која им е неопходна на здравствените работници за утврдување на дијагнозите и определување на третманот или лекувањето на пациентите, истакна министерот за здравство Никола Тодоров, при денешната посета на детската болница Козле.

Вредноста на новиот имунолошки анализатор е 2,5 милиони денари.

Најчитани вести