Македонија

Ново лицемерие на Заев – Го скандализира Законот за следење на комникации, кој е поддржан и од СДСМ

Ново лицемерие на Заев – Го скандализира  Законот за следење на комникации, кој е поддржан и од СДСМ

Лидерот на СДСМ Зоран Заев денес објави материјали со кои се обиде да го скандализира носењето на законот за следење на комуникации.

Заев очигледно сакаше да ја изманипулира македонската јавност, но фактите по којзнае кој пат го демантираат опозицискиот лидер, пишува „Курир“.

За законот за следење на комуникации гласаа најблиските соработници на актуелното и минатото раководство на СДСМ.

За законот гласале Радмила Шекеринска, Тито Петковски, Наташа Савова, Игор Ивановски, Сафет Бишевац, Оливер Спасовски, Горан Минчев, Весна Бендевска, Митре Велјановски.

Законот е усвоен со двотретинско мнозинство со 94 гласа, а СДСМ велеше дека тој е во склад со европските стандарди. За истиот, во македонското Собрание се гласало на 13-ти септември 2012-та година.

Овој чекор на Заев е големо лицемерие бидејќи тогашните пратеници на СДСМ гласале ЗА, да се донесе овој закон и го поддржале истиот.

ЕВЕ КОИ ПРАТЕНИЦИ ГО ПОДДРЖАА НОСЕЊЕТО НА ОВОЈ ЗАКОН:

glasaleee

glasalee22

glasalee33